Eerste weekend campagne zit erop!

Eerste weekend campagne zit erop!

Afgelopen weekend was het eerste weekend dat er, in ieder geval in het zuiden van Nederland, voor het eerst echt campagne werd gevoerd voor de Provinciale Staten. Zelf was ik volop aanwezig in ‘s-Hertogenbosch om aandacht te vragen voor het CDA en mijn absolute aandachtspunt: Duurzaamheid! In deze blog blik ik terug op dit eerste weekend dat ondanks het weer vooral een lekker mooi weekend is geworden.

Folders

De voorbereidingen voor de harde campagne zijn uiteraard al veel eerder gestart. Bijeenkomsten zijn voorbereid, folders zijn uitgedacht en gedrukt en over routes en tijdstippen is driftig gediscussieerd. Voor mij begon de harde campagne halverwege vorige week toen maar liefst 70.000! van mijn persoonlijke flyers werden bezorgd. Nog nooit eerder had ik een bestelling die op 2 pallets! werd geleverd.

Pallets met 70.000 folders
Pallets met 70.000 folders

Deze folders worden in de komende weken verspreid in en rondom ‘s-Hertogenbosch. Een deel via de Bossche Omroep (dus houdt ‘h in de gaten) en een deel, maar liefst 25.000 stuks, zal ik zelf bezorgen. Het rondbrengen van folders is voor mij altijd een van de meest favoriete campagnebezigheden; lekker buiten, gesprekken aanknopen met voorbijgangers en bewoners en de stad steeds weer opnieuw ontdekken. Een stad leer je tenslotte alleen te voet kennen. De afgelopen dagen ben ik vooral actief geweest in de wijk Zuid maar vanaf deze week zullen ook in vele andere wijken mijn folders op de deurmat te vinden zijn. Uiteraard ben ik nieuwsgierig naar wat jij van de folder en vooral van mijn speerpunten vind. Ik hoor dat dan ook graag van je dus neem gerust contact op en mocht je me zien rondlopen in de komende dagen, klamp me gerust aan voor een goed gesprek over Brabant, de politiek of het vreselijke weer.

Het rondbrengen van folders is voor mij altijd een van de meest favoriete campagnebezigheden; lekker buiten, gesprekken aanknopen met voorbijgangers en bewoners en de stad steeds weer opnieuw ontdekken.

Canvassen

Afgelopen zaterdag stond daarnaast ook het bekende canvassen op het programma. Op het kerkplein in de binnenstad hadden we als CDA letterlijk onze tent opgeslagen en de vlag gehesen.

CDA tent op het kerkplein in 's-Hertogenbosch
Gezelligheid bij de CDA tent op het kerkplein in ‘s-Hertogenbosch

Met hulp van niemand minder dan staatsecretaris Mona Keijzer gingen we vervolgens op pad om de marktkoopmannen en -vrouwen en de bezoekers van de markt te trakteren op echte warme Brabantse worstenbroodjes. En zeg nou zelf, wie kan daar néé tegen zeggen. Ze gingen dan ook als warme broodjes over de markt.

canvassen met Ivo
Canvassen met Ivo op de markt in Den Bosch 9 maart 2019

Helaas liet de zon zich die zaterdag maar weinig zien en was het voor iedereen bij tijd en wijle rennen voor de regen. Toch was het al met al een mooie ochtend en middag, hebben we veel mensen gesproken, nieuwe ideeën opgedaan en vooral ook veel plezier gehad. Campagne voeren is bovenal erg leuk en mocht je dat zelf een keer willen ervaren? Loop dan een keer met me mee. Als je me een berichtje stuurt (info@yannicklataster.nl) plannen we het gelijk in. Tot slot nog een klein voorproefje voor de inwoners van ‘s-Hertogenbosch en omgeving: deze zul je namelijk de komende dagen mogelijk voorbij zien fietsen dus schrik niet 😉

Fiets banner Yannick #PS2019
Fiets banner Yannick #PS2019